Brood van bakker Sander
Benodigdheden
- 500 gram volkorenmeel van molen Windlust
- 250 gram bloem van molen Windust 20 °C
- 10 gram boter
- 2 gram zout
- 7 gram gedroogde gist
- 150 gram water 26 °C
Bereidingswijze
10 minuten mengen
30 minuten rusten
10 minuten kneden (deeg temperatuur gaat nu naar 25 °C, zou ook iets hoger, 26 – 27 °C, mogen zijn)
Deeg voelt slap aan, dus stevig opbollen
25 minuten rijzen
Oppunten van het deeg, dat nu stevig aan voelt
25 minuten rijzen
Opmaken als brood, begin narijs, deeg temperatuur inmiddels 27 °C
Er zit nu stand in het deeg, het deeg is prima te verwerken
80 minuten rijzen. Oven voorverwarmen op 220 °C
Circa 20 minuten in de oven bakken met stoom in de beginfase, oven temperatuur terug naar 190 °C.